GR125: Godinne - Namen, met een goede trein verbinding

02/09/06 Godinne - Namen: 27,6 Km

Godinne/s Meuse ligt in een lus van de “Maas”. Tussen het station en de Maas, staan nog een paar oude natuurstenen gebouwen. Godinne schijnt bekend bij speleologen en er is ook een Universitair ziekenhuis.

Vanuit het station van Godinne over de Maas en direct een klim van om en bij de 170m de hoogte in. Eens boven, kom je aan het punt “Les Sept Meuse” waar je, als je een zicht wilt op de meanderende Maas, er minstens een kop koffie van €2.5 voor moet overhebben en dan alleen maar bij helder weer. Maar de moeite waard om te zien.

Voorbij de antenne van het RTBF een eindje over het asfalt, duiken we weer naar beneden om één van de sluizen op de Maas te bezichtigen in “Rivière”, waar eigenaardig genoeg een Casarca rond zwom. Waarschijnlijk wel een gedomesticeerd exemplaar.

In “Burnot” kruisen de gevaarlijke N92 over het zebra-pad en tussen de huizen door terug het bos in richting “Profondeville”. Een mooie holle weg voert je naar boven in een prachtig bos. Let hier wel op, aan het eind van de holle weg is het momenteel een ravage van jewelste en is het pad zoek. Hier ga je rechtsaf in ONO richting waar je na en tiental meter terug op het pad terecht komt.
Tot aan “La Siberie” waar je een uitzicht hebt op “Petite Hull” en op “Lustin” aan de overkant van de Maas, loop je door het bos dat blijkbaar onderhouden wordt door de watermaatschappij. Bij een beetje vochtig weer zn zeker nu de herfst naderd, zijn er heel wat paddestoelen te zien. Enkele exemplaren van de “Plooivoetstuifzwam” en nog andere, maar mijn paddenstoelen gids zit nog in de verhuisdoos. Als er iemand de foto bekijkt, kan je me misschien meedelen welke het is.
Eens voorbij “La Siberie” is het openveld en over asfalt wegen door “Bois-de-Villers”, “Basse Fontaine” tot aan “Haute Fontaine”, waar je terug in het bos terecht komt.
In het “Bois de la Bass Marlange” kom je op een kruispunt waar de GR125 zijn weg in WNW richting naar “Flawinne”. Op dit kruispunt kan je in NO-richting naar Namen waar je langs de “Citadelle” een mooi zicht hebt op de stad “Namen” en de “Maas”.
't Was een leuke wandeldag.


Za/Zo/Vak.
xx:10 Namen -> Godinne / xx:33 Godinne -> Namen

Dit traject werd gemaakt omdat er een vlotte trein verbinding was naar Godinne en het eindstation Namen. Jammer genoeg is dat nu niet meer, van Brugge naar Godinne, hadden we amper 2u nodig en één overstap, nu is dat wel bijna 3uur geworden en twee overstappen. Dus niet echt meer een aanrader om met de trein vanuit Brugge te doen.

Indien u beschikt over de Cd-rom of Dvd van het NGI, dan kan ik u van deze wandeling de tochtdata doorsturen.