27/12/12 Autour du Mont et Xhofraix

From the Youth-Hostel in Beverce up the hill along side the "Rau du Tro Maret" where the last Km was on the GR56. After crossing the N68 walking downwards till the "Rau du Pouhon" and following that river where it joins the "Bayehon" and further to the junction of the "Bayehon" and "La Warche". Then we followed the "Warche" till the starting point.

17-18/04/09 GR125: Waulsort - Treignes

Op Hiking.be afgesproken met Jannick voor een driedaagse tussen Waulsort en Mariembourg. Beide plaatsen waren direct bereikbaar met het openbaar vervoer (TEC) en (NMBS).
Een prachtige landschaps wandeling met veel bos en veldwegen. Jammer dat het regende maar we hebben genoten.

08/08 - 10/08 FjällRäven Classics 2008 - Kiruna, Norbotton, Zweden

Een prachtige wandeling in een wondermooie natuur, dat is in het kort wat deze tocht van 110km tussen Nikkaluokta - Abisko voor mij heeft betekend. Het weidse landschap en de onvervuilde lucht zorgen ervoor dat je Km in de omtrek het kleinste detail kunt waarnemen. Een plaats waar de stress zo van je afvalt.

13, Januari'08 - GR571: Trois-Ponts – Vielsalm.
Een zonnige maar frisse wandeldag in de valei van de Salm. Door drie grote stukken bos via overwegend veld- en boswegen. Alleen jammer dat deze route ook gebruikt wordt door motorcyclisten en op sommige plaatsen reeds behoorlijk wat schade hebben aangericht.

Weilanden van Longtinchamps nabij Virelles.

06, Januari'08 - waterige boswandeling in de omgeving van het natuurreservaat 'l Aquatone in Virelles.
Een prachtige 21km lange bos wandeling rond het natuurreservaat " 'l Aquatone" van Virelles nabij Chimay. In hoofdzaak waren het veld- en boswegen. In een periode van regenachtig weer is het aangeraden om waterdicht schoeisel te dragen.

Grot aan Lesse in Furfooz.

November 04, Een rondje modderen bij Furfooz,

Een leuke 10km lange wandeling die in hoofdzaak over bospaden, veld- en boswegen loopt. Soms serieuze klim en/of afdalingen en reken er ook mee dat het in vochtige periodes zeer glibberig en soms zeer modderig kan zijn. Is niet geschikt om met een kinderwagen te doen.

Zomer 2007, Over de Pireneën

Hoewel de route start vanuit Foix, beginnen wij een stuk verder in Montségur. Daar we al wat boeken gelezen hebben over Montségur willen een dag uittrekken om het gebied te bezoeken.
De geplande wandeltocht zal naar alle waarschijnlijkheid 12-dagen duren. Dit doordat we de mogelijke varianten zullen nemen ipv de route.


Cap B2 te Bagimont.

Mei 26-27, Een verjaardagscadeau, weekendje in de trekkingschool "Cap B2" te Bagimont.
Een goed onderkomen en lekker eten met een leuke groep mensen, die allen geïnteresseerd waren in de kunde van het gebruik van kompas en het lezen van de kaart.

Grand-Monchau, Pay de Collines/ Heuvelland over de taalgrens.

Februari 09, Grand-Monchau in het Waalse Heuvelland / Pays des Colines.

... En nabij Ronse in Grand-Monchau, kon ik er een tochtje uitstippelen van om en bij de 12Km waarvan we hoogstens 2Km op de openbare weg moesten lopen.
Veel bos en veldwegen. Eigenaars nemen het nogal breed met hun eigendommen en vele paden zijn hier reeds verdwenen.

Clairmarais, Le sentier de la Cuvette.

Januari 19, Clairmarais.

Enkele groepjes Wilde- en Knobbelzwanen brengen er hun winterperiode door. Toch wel prachtige vogels ...
mooi in het landschap zijn de vele wilgen die her en der verspreid staan, met hun naakte takken naar de wolken reikend ...

... tot aan de aansluiting en verder tot aan Flawinne een mooie boswandeling over brede verharde paden

November 05, Entre Meuse et Sambre naar Franière.

Het eerste stuk van Namen naar de aansluiting met GR 125 had ik al gedaan in een vorig gedeelte van Godinne – Namen. Het is trouwens tot aan de aansluiting en verder tot aan Flawinne een mooie boswandeling over brede verharde paden.

October 31, Côtes Opale.

Een strand wandeling van Wissant naar Cap Blanc-Nez en terug over de steile krijt(rotsen).
We bleven gespaard van een natte wandeldag als of we ons in een microklimaat gebied bevonden. Eigenaardig dat op de top van de "Neus" er altijd een stevige wind heerst.

Door de voetgangers tunnel in Godinne naar de ruïnes van de versterkte vestiging “Poilvache” is zeer de moeite waard

Oktober 01, Entre Meuse et Sambre naar Dinant.

Deze wandeling loopt over bospaden en veldwegen en de helft ervan in bosrijk gebied. Het is een echt prachtige natuurlijke omgeving waardoor je wandelt en niet geschikt om met kinderwagen te doen. Bij regenweer, zal je hier en daar zeer goed moeten opletten om niet uit te schuiven en dan meters lager te stoppen.

Onderweg vonden we een reuzen lekkernij; een Reuze Bovist

September 19, Het prachtige heuvelachtige gebied van Maarkedal.

Een verademing is; het bospad langsheen het natuur reservaat het “Burreken”, een pad tussen prikkeldraad waar je toch wel goed moet oppassen bij nat weer, het bospad in het staatsbos “Bos-te-Rijst” en nog een paar verharde veldwegen.
Onderweg zagen we verse "Reuzenbovist - Langermannia gigantea". Al eens geproefd?

Typisch Vlaams huisje met geglazuurde dakpannen. in Terdeghem

September 10, Frans-Vlaanderen traject Cassel-Oost

Cassel-Est is een traject voor wandelaars met een rijke geschiedkundige kennis. Het traject loopt over drie van de zeven bekende Romeinse wegen en doet die typische Vlaamse dorpen aan. Er is in Cassel een verbinding naar het andere traject Cassel-Ouest wat samen een kompleet beeld heeft van het Casselse landschap.

Tussen de huizen door vervolgt het pad naar een prachtige holle weg.

September 02, Entre Meuse et Sambre in Godinne.

In het algemeen loopt de route over verharde wegen en wandelpaden. Tussen "Siberie" & "Cabaca" is het asfaltweg maar zeer landelijk. Er zijn een aantal kruisingen met provincieale wegen die platselijk gevaarlijk kunnen zijn en opletten is de bootschap.

Alternatieve weg tussen Oignies-en-Tiérache en Olloy/s Viroin

Juni 06, in het VIROIN-HERMETON PARC NATUREL.
Vanuit Olloy/s Viroin via de GR12 een typisch GR-pad naar Oignies-en-Thiérache en terug via een verlaten en lang geleden gebruikte onverharde weg. Nu wordt ze vooral na een eindje in het bos, benut door de houthakkers.

Scotland trip

Tussen 11/05 & 20/05 wandelen rond Glen Nevis & Glen Coë. Bezoek aan Edinburgh & Glasgow. Via de Ferry brachten we een bezoek aan de einlanden Mull/Iona en later naar Arran. Natuurlijk was de Single Moult niet ver weg.
Ons wandelen is anders uitgelopen dan verwacht, maar daarover later meer.

Falaën

30/01/2006, Een bespreking van een lus wandeling "Crête de Molignée" in het tijdschrift van grsentieres, was de aanleiding om eens naar de Condroz en de streek van Maredsous te gaan. ... de kaart overgetekend via NGI Cd-rom en de hoogtelijnen eens bekeken. Vlug een kopij op papier gemaakt op 25:000 en klaar was kees. Vetrekplaats de bijna 158j oude kerk van Falaën.

Door de sneeuw naar het kasteel van Rinhardstein

27/12/2005, Het heeft een dik pak cm gesneeuwd tijdens de nacht. Dan maar dicht bij huis een stukje van de GR56 door het feeërieke sneeuwlandschap gewandeld van Longfaye naar Reinhardstein. Via een alternatief terug naar Longfaye. Het is een hemels gebied om in te wandelen, ruw en mooi.

Sneeuw en zon langs Gr571

26/12/2005, In de voormiddag kwamen we van Malmédy via de Gr56var langs de Warche en de Amblève ...

Stukwerk huis nabij Warche

26/12/2005, een vervolg aan ons herfst midweek in november breien en de weg open maken naar de GR571. Van Malmédy naar Stavelot en dan verder via de GR571 naar Trois-Ponts. Enkele dagen in het kerstverlof gebruikt ...

Leuke dag om de Forum gasten eens te zien in levende lijve

18/12/2005, Meerdaalwoud in St-Joris-Weert. Samen met andere mensen van het forum www.hiking.be een wandeling in een prachtig gebied op enkele km van Leuven. Er was sneeuw en er was zon en er was ook aangenaam gezelschap.

GR56 van Botrange naar Malmedy via Monschau, ...

Een November mid-week in het Natuurpark 'Hoge Venen - Noord-Eifel'. Route Botrange - Monschau - Wirtzfeld - Robertville - Malmedy, van om en bij de 80km in vier wandeldagen. Tent werd geruild voor hotelkamers en een goed avondmaal.

Hermeton/s Meuse

Zaterdag 17/09 terug in de auto om naar ons geliefde wandelterein regio Hastière te rijden. Deze keer wordt het de "Valei van de Hermeton" ipv de wandelroute rond "Blaimont"

Trekking in de Markha Vallei

Markha Juli/Augustus 2005. Een reisje buiten Belgenland maar er was toch een koppel die dezelfde route geeft afgewandeld. Een 9-daagse trekking door de Marha-valei van 3300m naar 5100m met mooie taferelen en goede herinneringen aan onze begeleiders, kok-gids Namgail en paardenman Paba.
We zijn er mee bezig en de eerste paginas komen zo online!

Blaimont: een goede training voor de speiren

Mei 2005, een intensieve wandeling van 18km vanuit Blaimont langs "les Cascatelles (IGN)" tot aan de ruïne van "Chateau Thierry" naar Flamignoul. Terug via "Verzenne (IGN)" over het kruispunt van "Les quatre Chemin (IGN)" terug afdalen naar de Maas door het domein "Les Etoilles" en dan steil omhoog naar Blaimont"