9 day's in central scotland
We wisten wel dat het schotse landschap een mooie omgeving was om er te vertoeven, maar een schotse historische film was de trigger om er toch een 10-tal dagen van te genieten.
Het werd een blitsbezoek door east- , west-central and the Isles Mull, Iona and Arran. We overnachten in jeugdherbergen en redden met een huurwagen door het gebied.
Met de trein naar Charleroi-Sud en met Ryan-air vlucht FR7923 naar Prestwick. De eerste rit ging richting “Ben Nevis” met een eerste stopplaats langs “Loch Lomond”.
Een bewolkte wandeldag in het “Mamores” gebergte naast de “Ben Nevis” gelegen. Daarna was er een bezoek aan “Fort William” en enkel bezienswaardigheden er rond.
Via de stille, smalle wegen naar Mull was een toer van lange adem. Onderweg veel mooie dingen gezien voor we 's avonds met de veer in “Tobermory” op Mull aan kwamen. 's Anderendaags een bezoek aan verschillende kastelen/tuinen en na een kleine overtocht was de abdij op het eiland Iona aan de beurt.
Het werd tijd voor wat stadsbezoeken: De veer via Craignure op Mull naar Oban op het vaste land was om 08u. Van Oban kruisten we centraal Schotland via Stirling naar Edinburg waar we een volledige dag besteden aan een stadsbezoek.
Weer naar de andere kant want we wilden onze laatste schotlanddag doorbrengen op Arran en eens een “Whiskey distillery” bezoeken. Maar eerst was dan wel Glasgow aan de beurt die we op weg naar Ardrossan bezochten.
En, dat was dan samen onze eerste schotse ervaring.

We'll be back