GR571: Trois-Ponts – Vielsalm

13 Januari'08: Een stukje GR571 van Trois-Ponts naar Vielsalm: 20Km

Aanknopingspunt was niet zo gemakkelijk te vinden zoals in de gids werd vermeld. In rode letters geschilderd op de vangrail langs de weg, niet echt duidelijk (-->GR571 - Vielsalm). Het enige stuk waar de weg langs de Salm loopt is vanaf het dit aanknopingspunt tot een eind voorbij de camping aan een rustplaats waar het pad samenkomt met de N68. Het is er rustig en aangenaam wandelen deels doordat de camping niet bevolkt was natuurlijk.
Vanaf de rustplaats die langs de weg ligt, is het een gestaag klimmen tot aan het volgende dorp Aissomont. Ook wel best een steil stukje erbij. Jammer dat langs dit stuk het pad gebruikt wordt door motorcyclisten. Binnenkort is er na enkele serieuze regendagen geen zachte ondergrond meer en moet men langs een rotswand proberen omhoog te gaan.
We gaan niet naar het dorp maar duiken direct terug het bos in. Wat een verrasing, na enkele tiental meter was het bos weg en de weg ook. Er was een grote bosruimte omgehakt en de weg die er door ligt en zich ergens splits ook. Gelukkig had ik kaart & kompas bij en kon ik het vermoedelijk vervolg van de weg gemakkelijk terug vinden. Verder door het bos op weg naar Spineu en Rochelinval. We kruisen de N68 waar aan de obverkant een rustplaats te vinden was en ideaal om de boterhammen op te eten. De zon was ook de ganse dag van de partij.
Verder geen problemen meer met de weg, die in hoofdzaak uit veld- en boswegen bestaat. Dus verder door het stille bos met af en toe een mooie afwisseling door grote weilanden naar Petit-Halleux. We kruisen nog maar eens de N68 naar Grand-Halleux om dan via een veldweg terug te keren naar de N68 in Pont de Hourt.
Eens aan de overkant en de spoorweg gekruist, gaan een 800m we in zuidelijke richting en komen terug in het bos. Volgende keer dat we in het openveld komen is in Rencheux.
Een paar keer tijdens de wandeling werd ik vergezeld door een Buizerd koppel die af en toe eens riepen van pieouw pieouw ... (hey, wij zijn hier ook zulle),
Voorbij Rencheux ging dan af van de route om naar het treinstation van Vielsalm te gaan.

Mooie wandeling van 20km tijdens een zonnige maar frisse dag.
Namen zijn NGI plaatsnamen.

Indien u beschikt over de Cd-rom of Dvd van het NGI, dan kan ik u van deze wandeling de tochtdata doorsturen.