Sneeuwlandschap in een ruw en mooi gebied naar Reinhardstein

27/12/05 Longfaye - Reinhardstein: 12Km

Het heeft een dik pak cm gesneeuwd tijdens de nacht waardoor de wegen te gevaarlijk waren om met de auto naar een ander plaats te rijden. En waarom ook …
Dan maar dicht bij huis een stukje van de GR56 door het sneeuwlandschap gewandeld van Longfaye naar Reinhardstein. Via een alternatief terug naar Longfaye.
Het is een hemels gebied om in te wandelen, ruw en mooi.

Het was een feeëriek landschap in Longfaye na de nachtelijke sneeuwpartij. We houden het bij dit stukje van de Gr56 tussen Longfaye en Reinhardstein. We volgen de weg tot waar deze over de Bayehon gaat. Daar volgen we de grintweg rechtsaf de Bayehon stroomafwaarts. Eens je van de weg af bent, is het heerlijk om over de besneeuwde paden te wandelen.
Door de constante vochtigheid en de lage temperaturen, worden de bloemstengels en grassprieten omgevormd tot ijsstengels die mooie figuren langs de waterkant maken. Je hoeft echt niet het IJssculptuur in Brugge te bezoeken om mooie taferelen te zien.

Zeg nu zelf, de besneeuwde dennen allen op een rijtje, toch iets speciaals hé?
Is het een Langlauf training of heeft ze een beetje knie problemen? Met het tweede is het toch veiliger om met stokken op stap te gaan.
Het pad en de Bayehon kruisen elkaar voortdurend waardoor je regelmatig naar de overkant moet. Gelukkig, de bruggetjes zien er goed onderhouden uit en de paden liggen er ook zeer goed bij.
(84) een markering de Topogids. Hier vloeit de Bayehon in de Warche en gaan we vor de laatste keer over de Bayehon richting Ovifat naar Reinhardstein.
Snelstromende zijbeekjes voeden de reeds zwangere Warche. Het is toch een ander zicht dan voor een paar maanden, toen we hier ook weliswaar aan de overkant, voorbij kwamen. Tussen de besneeuwde takken Reinhardstein als een middeleeuws kasteel. Laat je fantasie werken en je waant je in één of ander degen film.
Jammer, hekken gesloten. We konden nochtans een lekkere kom soep verdragen. Het zal dan maar voor een andere keer zijn en eten we ons pakketje maar voor de poort op. En vervolgens de terugweg aangevat.
We bewonderen de mooie taferelen langs en de brugstructuren over de Bayehon voor we de alternatieve weg langs de "Rau de Roanne" naar Longfaye inslaan.
Nog eventjes pauzeren en een fotootje van onszelf maken waarmee we iedereen een aangenaam 2006 toewensen.

Het bos hier in deze streek die door verschillende beekjes en beken doorsneden wordt is wel één van de prachtigste die ik gezien heb.