De bovenkant van de GR56 in 4 dagen. Botrange - Malmedy

Grote Route van de Oostkantons en van het Natuurpark 'Hoge Venen - Noord-Eifel'

In België was het onze eerste trekking samen. De periode rond het Herfstverlof leek ons wel een goede keuze om een stuk van deze GR af te stappen.
In de zomer kan je waarschijnlijk wel op camping terecht om te overnachten maar in deze periode was het al moeilijker. We wilden ook geen tent en slaapzak meesleuren waardoor we onze toevlucht zochten tot ofwel een Jeugdherberg/ hotel/ guesthouse. Wat betreft guesthouses, dat was "nada" over de ganse route. Blijkbaar wacht men liever tot de zomer - en sneeuw periodes of was het voor één nacht niet de moeite. De enige Jeugdherberg waar ik iets over wist was in Ovifat maar ben er niet verder op ingegaan, waardoor we de drie nachten in hotels hebben door gebracht.
De tweede wandeldag was het verst, 33km. Geen overnachting in Holleratch en omgeving noch in Rocherath wat ons tot in Wirtzfeld bracht. Een geluk dat de uitbater van het CLC zijn hotel open hield (was nl ook gesloten, vernomen we op de avond van onze aankomst) anders hadden we voor een andere route moeten kiezen.
De eerste dag was het vroeg uit de veren om onze tocht rond 10u te kunnen aanvatten. Dat wil zeggen, de trein van 05u57 in Brugge naar Eupen en dan de bus lijn-394 om 09u05 naar Botrange.
Na 4 stapdagen terug met de bus lijn-395 in Malmedy naar Verviers om 20' na het uur. Let wel op Zon- &feestdagen om de twee uur. In Verviers terug met de trein naar Brugge.