GR56 in 4 dagen. 2: Monschau - Wirtzfeld

09/11/05 Monschau - Wirtzfeld: 33,5 Km

Om 08u konden we het ontbijt gebruiken. Met de ingrediënten van het ontbijtbuffet werd een picknick (ŕ 13EURO) samengesteld.
Vertrek 09u00. Terug naar de "Burgau" parking.

Om het pad terug te vinden, ga je als je aan de inrit van de parking staat, recht voorruit tot het einde, waar je dan links en rechts van je een oplopende pad ziet.
Het pad naar rechts is het vervolg van de route evenwijdig aan de "Rur". Boven gekomen na een klim van een paar 100m aan "Dreistegen" vervolgen we ons pad parallel aan de "Perlenbach" tot aan een uitstekende rots die als uitzichtpunt wordt gebruikt. Direct hierna volg je de GR-aanduiding rechts steil naar beneden tot op het niveau van de rivier waar je links het pad verder volgt. Aan de camping van Perlenau loop je over het brugje of door de rivier, vervolgens door de camping waarna je onder de viaduct door, het pad vervolgt langs de "Perlenau-talsperre". Van hieraf is het echt genieten van het uitzicht door het Perlenbach- en het Furths-bachtal en vervolgens langs het Döppeskaul tot aan de grens. Onderweg lijken de windmolens haast futurisitisch, zoals ze boven de bomen uit lijken te kijken. Langs de Döppeskaul" loop je in zuidelijke richting tot je op de grens botst, aléé. Een dubbele haarspeldbocht brengt je op de asfaltweg richting Wahlerscheid, waar je onderweg een rustplaats vind in de schuilhut.
Na een tweedemaal de B258 gekruist te hebben kan je onderweg genieten van al het moois in het bos, waar als je goed kijkt, tussen de bomen een eekhoornrestaurant ziet. De asfaltweg volg je tot in de valei van de Olef, waarna je op grintwegen de Belgisch-Duitse grens langs wandeld richting Dreiherrenwald. Ik denk dat dit stukje in het grensgebied, één van de mooiste gedeelten is van de GR56.
Eens over de grens, gaan we rechtsaf richting Jansbach, Rocherath en Wirtzfeld. Hier valt niet veel te vertellen, daar we rondt 17u de laatste 10Km in het donker hebben afgehaspeld over asfaltwegen.
We vonden geen overnachtingen waardoor we wel naar het CLC-sporthotel in Wirtzfeld moesten. Eigenlijk was dit hotel ook gesloten maar de brave man had onze reservatie toch aangenomen en hadden we een lekkere douche en een warm bed om ons te verwennen. Zonder lekkere hap naar bed, maar daar waren we toch een beetje te moe voor.

Een mogelijk ander overnachting ipv CLC-sporthotel, is "Haus Fexen, krinkelt 157 , 4761 Rocherath"