GR56 in 4 dagen. 4: Robertville - Malmedy

11/11/05 Robertville - Malmedy : 11,8 Km

Stipt om 09u zijn we vertrokken.
De mist en motregen waren ons gezelschap voor vandaag. Samen met de te bewandelen route, door bos en dal en langs een oud (gerenoveerd) kasteel konden we ons in de middeleeuwen wanen, of toch zoiets. Als ze hier ooit met paarden hebben rond getoerd dan zullen dat wel bravourestukjes geweest zijn om de flanken van de Warche op te klimmen en af te dalen. Van het kasteel "Reinhardstein" tot beneden aan de Warche zijn kabels in de rotsboden bevestigd zodat je je kunt vasthouden bij het afdalen, wat bij dit weer zeker geen overbodige luxe was. Het is een mooi stuk pad waar je je fantasieën wel kunt laten gaan. Door herfstkleuren werden er mooie taferelen geschilderd langs de weg. Plots, eerst dacht ik dat het verbeelding was, stond er een bok tussen de bomen naar ons te staren. "Dacht direct aan de bokkenrijders, HA!" maar het was toch wel een leuke verschijning zo tussen de bomen in de mist. Terug volledig boven aan de neus van Napoleon, hadden we misschien wel de mensen kunnen zien lopen die we hoorden beneden langs de Warche, maar het waren enkel de regen/mist druppels aan de bomen die het pad versierden.
Over een afstand van ruim 9km konden we over bospaden wandelen en dit tot aan Chôdes, waar de route over asfalt en betonwegen naar Livremont vervolgde en daarna over de "Calvaire" naar Malmedy city. Met de nodige pauzes onder weg, waren we nog 10' voor het vertrek van de bus aan de eindstreep en konden we met gerust gemoed de voorbije dagen aan de geest laten voorbij gaan.
Malmedy hebben we wel niet bezocht, maar dat is voor het vervolg van de GR56 wandeling weg gelegd. Tot een latere datum.
Laatste wandeldag met een tijdslimiet. Als we niet tijdig in Malmedy aankomen, kunnen we nog twee uur wachten tot de volgende bus vertrekt naar Verviers-centraal. We waren goed uitgerust en hadden een lekker ontbijt achter de kiezen. Dus afspraak om 12u20 aan het busstation in Malmedy.