Ladakh & de Markha trek

Een mooi avontuur in het Ladakhs hooggebergte.

Jullay, Namaste

Christine was al eens op bezoek geweest in Nepal, ondermeer de Jonhston-trail. Mijn wandel ervaring in het hooggebergte was onbestaande, tenzij je Jötenheimen in Noorwegen een berglandschap wilt noemen.
Op zoektocht naar verslagen vooral bij Wegwijzer en her en der wat boekjes lezen, gaf ons al een redelijk inzicht in wat we te verwachten hadden.
Vlucht boeken, konden we eigenlijk via de site van "Jet Airways" maar wist niet goed of het te vertrouwen was waardoor we het maar bij "Connections" hebben gedaan.
Dat we gingen wandelen was zeker, maar welke trek?
Er waren enorm veel mogelijkheden: rond Lamayuru, rond Leh, en andere wandelingen deden ons wel watertanden. Na een diareportage van de Zanskar en de Markha trek gezien te hebben, besloten we de Markha te doen daar Zanskar buiten ons tijdsbestek viel.
Buiten de vlucht hadden we niets geboekt, we zouden alles terplaatse doen.
Tijdens de vlucht hebben we “Hans & Christine” leren kennen waarmee we samen overnachting gearrangeerd hebben via de bijrijder in de taxi die zelf een GH “Nezir View” had.
Nu nog opzoek naar een trekking organisatie voor de resterende dagen.
Thuis hadden we een adres doorgekregen, waar we enkele malen naartoe mailden, maar zonder resultaat. Voor de Markha trekking hebben we massa's prijzen gehoord van 70$ tot 28$ voor de zelfde route die we dan geboekt hebben bij "Dreamland Trek & Tours "
We hebben een zalige wandel 9-daagse gehad.
Er bleven ons nog wat tijd over om klooster te bezoeken en dan naar huis. Alé naar Delhi.
Onze reis hebben we beëindigd met een driedaagse tour van Delhi, Jaipur en Agra.
Geniet van de verslagen en de beelden. En mocht je iets willen weten, mail ons gerust.