GR125: Namen - Franière: voorbij Flawinne iets te veel asfalt- & betonwegen

05/11/06 Namen - Franière: 21 Km

Het eerste stuk van Namen naar de aansluiting met GR 125 had ik al gedaan in een vorig gedeelte van Godinne – Namen. Het is trouwens tot aan de aansluiting en verder tot aan Flawinne een mooie boswandeling over brede verharde paden. Is in hoofdzaak te doen voor families met een kinderwagen.
De tocht begint met een gestage stijging tot aan “Milieu du Monde“ waar een 5km lange boswandeling naar Flawinne voor de boeg ligt. In de herfstperiode is het zeer aangenaam flaneren tussen de hoogstammige eiken & beuken.
Eens terug beneden, bijna aan de Samber, moet je de N90 Namen/Charleroi over. Pas op, gebruik de zebrapaden om naar de overkant te gaan.
Misschien iets ontgoochelend, maar vanaf Flawinne tot aan Franière zijn het louter asfalt- en betonwegen, uitgezonderd het stuk langs de Samber tussen Floriffoux & Floreffe. Een biertje in de Abdij van Floreffe kan je dan misschien wel enige genoegdoening geven. Ga gerust door de Abdij om je weg te vervolgen. Maar pas op …
Een nieuwe stijging naar ong. 200m kan al gauw in de benen zitten als je te diep in je glas met Abdijbieren hebt gekeken. We gaan een beetje op en neer en toch, de weg loopt nog langs een mooi stukje bosrand om na een klim onherroepelijk af te dalen naar Franière waar juist voor het dorp een stevige zigzag afdaling volgt.

Al bij al was het nog een mooie wandeldag met een laag liggende najaar zon.

lijn 22 naar Namur - Soye
Geen busverbindingen in het weekend

Za/Zo/Vak.
om het pare uur - / xx:58 Franière -> Namen / xx:49 Namen -> Franière

Indien u beschikt over de Cd-rom of Dvd van het NGI, dan kan ik u van deze wandeling de tochtdata doorsturen.