Sur les traces des Cathares ver Porté-Puymorens

do 19/07: van Ref. Des Bésines naar Porté-Puymorens via GR107c


  • Ref. Des Bésines (2104m)
  • Bois Long
  • Jasse Bessateilt
  • l'Hospitalet-près l'Andorre
  • Porté-Puymorens (1623m)

5.Ref. Des Bésines (2104m) – Porté- Puymorens(1623m)

Oorspronkelijk was het de bedoeling om langs de GR107c “Coll de Côma d'Anven, Etang de lanoux, Porteilla de Lanós” en zo naar Porté-Puymorens te wandelen. Maar de vermoeidheid die zich opstapelde in de voorbije dagen heeft ons voor de minder lange weg via de GR107b naar l'Hospitalet-pres-l'Andorre en dan naar Porté-Puymorens laten kiezen.

Bij de start was het even zoeken naar de juiste weg maar al vlug vonden we de stevige afdaling en de weg naar “Etang des Bésines”. Het weer was prachtig en konden we genieten zoals de hengelaar van een prachtig uitzicht. De weg langs en meer en verdere door “Bois Long” konden we genieten van de rust en stilte.
Aan de “Crête du Tos Bessateil” zagen we dat de vallei van de Ariège in de richting van Mérens-les-Vals weggestoken was onder een dik wolkendek. Inde richting van l'Hospitalet, hadden we een stevige afdaling met een paar zigzags. Bij de splitsing naar Puymorens, zijn we richting Hospitalet gegaan.
De benen wilden zo niet meer. In Hospitalet zouden we uitkijken om een trein te nemen naar Puymorens. Hierdoor konden we in de zon op een bank genieten van een lekkere baguette met worst en kaas.
Om 13u27 hadden we een trein en om 13u35 waren we in Puymorens.
Het dorp was nog een half-uurtje stappen langs een drukke weg. Wel zeer gevaarlijk.

In “Auberge de Cajote” was er niemand thuis. Dan maar slaapmat uitgehaald en een lekker dutje gedaan onder een afdak, bij de pony's.

Om 17u kwam er iemand van de manege en werd ons onze slaapgelegenheid.
Je hebt natuurlijk een slaapgelegenheid nodig en het moet geen luxe zijn, maar hier was het toch echt wel het minste. Zo mooi als het huis zelf was, zo abdominable waren de slaap vertrekken. Maar ja, we hebben toch goed geslapen.
Het avondmaal en het ontbijt waren echt heel lekker.

Stijgen: 456m - Dalen: 937m
Overnachten bij: Auberge de la Cajote